شیرهای خاطره‌انگیز اهواز برمی‌گردند

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: شیرهای ثبت‌ملی و خاطره‌انگیز میدان شهیدبندر (میدان چهارشیر) به محض تکمیل احیای این محوطه، بار دیگر در میدان، جانمایی و در معرض دید اهوازی‌ها قرار خواهد گرفت.

به‌گزارش میراث‌آریا، علی شمسی معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز درخصوص وضعیت کف میدان چهارشیر زیر تقاطع غیرهمسطح، در آستانه نوروز و سال جدید بیان کرد: مدیریت شهری اهواز در این دوره، محور ال ۳۰۰ و همچنین طولانی‌ترین محور این طرح یعنی محور ال ۴۰۰ را اجرا کرد و نشان داد می‌توان کارهای بزرگی در اهواز انجام داد.

او با اشاره به گشایش محور ال ۴۰۰ در سال جاری افزود: هر چند این تقاطع غیرهمسطح، تکمیل شده اما در سطح زیرین و کف آن، ساخت پایانه BRT و همچنین طرح احیای محوطه چهارشیر در حال اجرا است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: باتوجه به این‌که اجرای این طرح‌های عمرانی چهره نازیبایی در این محدوده ایجاد کرده، تصمیم گرفته شده است که ادامه اجرای این دو طرح بعد از تعطیلات نوروز انجام شود.

او عنوان کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه نوروز و به منظور پاکسازی این محل، خاک کف این تقاطع، مسطح و باکس‌های گل و گلدان‌های سنگی بزرگ با گل‌های زیبا در این میدان قرار داده خواهد شد تا چهره شهر زیباتر شود.

شمسی افزود: همچنین نورپردازی این تقاطع با چراغ‌هایی با رنگ آفتابی و با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست. این طرح تا شب عید تکمیل می‌شود و قطعاً در زیبایی شهر بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

او ادامه داد: در طرح یادشده، به منظور صرفه‌جویی در مصرف برق، از چراغ‌های کم‌مصرف استفاده شده است.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز درخصوص آخرین وضعیت شیرهای این میدان گفت: باتوجه به این‌که شیرهای این میدان جزو آثار ثبت‌ملی هستند، شهرداری اهواز این شیرها را جابه‌جا نکرده است و در همان محل درحال نگهداری هستند که به محض تکمیل احیای محوطه چهارشیر، بازهم شیرها در میدان در معرض دید شهروندان قرار می‌گیرند.

شیرهای میدان چهارشیر اهواز از سال ۱۳۹۴ و هم‌زمان با ساخت بزرگترین تقاطع غیرهمسطح جنوب‌غرب کشور در این میدان به‌صورت محافظت‌شده در بخشی از این میدان نگهداری می‌شوند.

میدان چهارشیر اهواز در سال ۱۳۳۱ ساخته شده و معماری آن مربوط به دوره پهلوی است؛ در این میدان چهار مجسمه سنگی به شکل شیر در چهار جهت اصلی شهر نشسته‌اند. مجموعه این شیرها در ۱۰ دی‌ماه ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۰۴۰ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شدند.

بیش از ۷۰ سال از عمر این میدان می‌گذرد و نسل‌های متمادی اهوازی‌ها و گردشگران و مسافران از آن به چهار جهت شهر رفت و آمد کرده‌اند و هرچند به دلیل اجرای طرح‌های مختلف، شیرها در محاق رفتند اما مردم اهواز همچنان این میدان را با نام چهارشیر می‌شناسند.

شیرهای خاطره‌انگیز اهواز برمی‌گردند

شیرهای خاطره‌انگیز اهواز برمی‌گردند

شیرهای خاطره‌انگیز اهواز برمی‌گردند

انتهای پیام/

کد خبر 1403121200833
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha